Ειδησεογραφικό site

«Δεν είμαι εγώ»: Μία βραβευμένη κινηματογραφική συμμαχία

60

Συνεχίζονται στην Ταινιοθήκηellada toyrkia gallia της Ελλάδος, οι προβολές για τη νέα ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Ταϊφούν Πιρσελίμογλου με τίτλο «Δεν είμαι εγώ».

Επόμενη προβολή έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 20:00 ενώ θα ακολουθήσει και μία ακόμα στις 21 του μήνα επίσης στις 20.00.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Τουρκίας-Ελλάδας-Γαλλίας και αναφέρεται στην ακούσια, παθητική και ολοκληρωτική εισχώρηση του ήρωα στην ζωή και στην προσωπικότητα ενός άλλου, που θα τον οδηγήσει μέχρι την φυλακή. Πρωταγωνιστούν ο Τούρκος συγγραφέας, σεναριογράφος και ηθοποιός Ερτζάν Κεζάλ και η Ιρανή – Γερμανίδα διεθνής πρωταγωνίστρια Μάριαμ Ζάρε. Η μουσική είναι του Γιώργου Κουμεντάκη και η φωτογραφία του Αντρέα Σινάνου.

Η ταινία έχει ήδη συμμετάσχει σε 28 διεθνή φεστιβάλ σε αντίστοιχες χώρες του κόσμου και έχει βραβευτεί με 7 βραβεία (Ρώμη Καλύτερου Σεναρίου, Κωνσταντινούπολη  Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής, Μπαρτσελόνα Καλύτερης Ταινίας κ.α.)

Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στο νέο πλαίσιο διανομής ταινιών, που δημιουργείται μέσω παράλληλων προβολών που θα διαρκούν όλο το χρόνο. Επιλεγμένα δημιουργήματα προβάλλονται με συχνότητα 2-3 φορές το μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό να προσφέρεται ο χρόνος που χρειάζεται για να τα γνωρίσει το κοινό.

Πληροφορίες: Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά οδός 48, Κεραμεικός, 8 και 21 Ιανουαρίου στις 20.00, γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.