Ειδησεογραφικό site

Δεν έκοβαν αποδείξεις στον Χαρδούβελη που ψώνιζε στην λαϊκή

Τη λαϊκή αγορά στη γειτονιά του, το Μαρούσι, επισκέφτηκε πριν από 15 ημέρες ο «τσάρος» της Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης, όπου και διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις.

Οι προμήθειες από τη λαϊκή, το διάλεγμα από τον ίδιο των καλύτερων οπωροκηπευτικών είναι διαδικασίες, συνήθειες αγαπημένες του πρώην συνεργάτη των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Τις κάνει χρόνια τώρα. Όπως αναφέρουν όμως πηγές στο «Έθνος», ο κ. Χαρδούβελης εκείνη τη μέρα δεν έλαβε ούτε ο ίδιος απόδειξη για τα είδη που αγόρασε. Δεν το πίστευε και μάλιστα περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο. Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους καταναλωτές.

Ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο, στους άλλους καταναλωτές που ψώνιζαν εκείνη την ώρα. Ο ίδιος, ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά περίεργο τρόπο, όμως, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Όλοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο – προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, αρχισυνδικαλιστή. Το περιεχόμενό του πήγε σε πολλούς συναδέλφους του πωλητές, σημαίνοντας συναγερμό… Εκείνοι με τη σειρά τους το «ανακύκλωναν» ειδοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγούς και επαγγελματίες.

Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Έβρεξε… πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους λαϊκών αγορών. Οι έλεγχοι μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, επεκτάθηκαν και στο Κάτω Χαλάνδρι. Τα πρόστιμα έφταναν και τα 5.000 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Η υπηρεσία Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, λένε επίσης οι ίδιες πληροφορίες, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό. Σήμερα διαθέτει μόλις 18 άτομα. Σε αυτήν προστίθενται άλλα 22 που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλοι 20 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες. Συνεπώς η Διεύθυνση θα στελεχώνεται από 60 άτομα, αριθμός ικανός για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.