Ειδησεογραφικό site

Γιούνκερ: Οι Χριστιανοδημοκράτες κυβερνούν καλύτερα, «ακόμα και στην Ελλάδα»

«Ακόμη και η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα με χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση», δηλώνει ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κυβερνήσεις κομμάτων του ΕΛΚ έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερο χρέος από αυτές με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Επαναλαμβάνει δε τη θέση του για εισαγωγή κατώτατου μισθού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας σε ερώτηση της κυριακάτικης Bild γιατί να ψηφίσει κανείς εκείνον και όχι τον Μάρτιν Σουλτς, λέει ότι αν δει κανείς τα δημοσιονομικά στοιχεία των χωρών της ΕΕ, θα δει ότι «οι χώρες με κυβερνήσεις κομμάτων του ΕΛΚ έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη με χαμηλότερα χρέη από όσες κυβερνώνται από κόμματα της ομάδας των Σοσιαλιστών».

«Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουμε την σταθερότητα, την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας. Ακόμη και η Ελλάδα πηγαίνει πάλι καλύτερα με χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση. Εάν τα υψηλότερα χρέη έφερναν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, τότε η Γαλλία θα ήταν σε καλή κατάσταση και η Γερμανία σε κακή», λέει ο Γιούνκερ.

Τονίζει δε ότι, εάν μετά τις εκλογές Πρόεδρος της Κομισιόν αναδειχθεί κάποιος άλλος από τον ίδιο ή τον Μάρτιν Σουλτς, οι πολίτες θα ελάμβαναν το μήνυμα ότι αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις και την επόμενη φορά δεν θα πήγαιναν καν να ψηφίσουν.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για την εισαγωγή κατώτατου μισθού σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Γιουνκέρ διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατόν αυτός ο μισθός να προσδιοριστεί στο ίδιο ύψος για όλες τις χώρες και αναφέρει ενδεικτικά ότι «η Βουλγαρία δεν μπορεί να πληρώσει τον ίδιο μισθό με το Λουξεμβούργο», ενώ, ερωτώμενος για τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, κάνει λόγο για μεγάλη και πολύ ισχυρή ανάμιξη της Κομισιόν στα «μικρά» ζητήματα της περιφέρειας, η οποία δημιουργεί προβλήματα αποδοχής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.