Ειδησεογραφικό site

Γεύμα Ομπάμα – Χίλαρι Κλίντον αναζωπύρωσε συζητήσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητά της

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέθεσε γεύμα την Πέμπτη στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, γεγονός που αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για τα μελλοντικά σχέδια της Κλίντον σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, «ο πρόεδρος γευμάτισε ανεπίσημα και ιδιωτικά με την Κλίντον στο Λευκό Οίκο το απόγευμα». Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.

Η φημολογία ανθεί για μια πιθανή προσπάθεια της Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα διεκδικώντας εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016, όταν και αναμένεται να δημοσιεύσει και τα απομνημονεύματά της.

Η 66χρονη Χίλαρι Κλίντο είναι σήμερα στην καλύτερη θέση από τους πιθανούς υποψηφίους των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ώστε να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας την περίοδο από το 2009 έως τις αρχές του 2013, δεν έχει πάντως αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις της.

Ο Ομπάμα και η Κλίντον παραβρίσκονται τακτικά σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως πρόσφατα, στο μουσείο που άνοιξε προς τιμήν της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.