Ειδησεογραφικό site

Γερμανικό μοντέλο χρηματοδότησης των νοσοκομείων επεξεργάζεται η κυβέρνηση-Τιμοκατάλογος για επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις

Γερμανικό μοντέλο για την χρηματοδότηση και την αξιολόγηση των νοσοκομείων προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ήδη έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση εταιρείας με μετόχους τα δημόσια νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και τον ΕΟΠΥΥ, με σκοπό να συμφωνήσουν τον τιμοκατάλογο των επεμβάσεων και των ιατρικών πράξεων.

Οι εμπνευστές του σχεδίου, αντλώντας την αισιοδοξία τους από την αποτελεσματικότητα του γερμανικού συστήματος, φιλοδοξούν ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας θα γίνουν με τον τρόπο αυτό οικονομικά ανεξάρτητα.

Και αυτό διότι το τιμολόγιο θα επικεντρώνεται στην ασθένεια -θα είναι δηλαδή προσαρμοσμένο στο κόστος που προκύπτει για την αντιμετώπισή της- και όχι στον ασθενή.

Έτσι, ο νεος τιμοκατάλογος έχει στόχο να μην μπαίνουν μέσα ούτε τα ασφαλιστικά Ταμεία, ούτε τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στελέχη του υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι το όφελος θα είναι διπλό, καθώς παράλληλα θα ισχύσει ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης σε σχέση με την παρεχόμενη ποιότητα και ποσότητα των υπηρεσιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.