Ειδησεογραφικό site

Γάτες: Η χιουμοριστική απάντηση των Βέλγων στον τρόμο

34

Ενώ οι Βρυξέλλες βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση συναγερμού, υπό τον φόβο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης έπειτα από το μακελειό στο Παρίσι, οι Βέλγοι απαντούν στον τρόμο με γερές δόσεις χιούμορ, μέσα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Κι όμως, οι κάτοικοι των Βρυξελλών αποφάσισαν να απαντήσουν στην έκκληση των αστυνομικών αρχών της χώρας τους να μην «ανεβάζουν» στο Twitter σχόλια ή φωτογραφίες αναφορικά με τις κινήσεις των αστυνομικών και των στρατιωτών με… γάτες!

Εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ζουν στις Βρυξέλλες αναρτούν τις τελευταίες ώρες στο Twitter αστείες φωτογραφίες με γάτες, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν προφανώς το κλίμα που επικρατεί στην πόλη τους αλλά και να βοηθήσουν το έργο των αρχών.

Το Σάββατο, ημέρα κατά την οποία σήμανε γενικός συναγερμός στην πόλη, το hashtag #BrusselsLockdown ήταν γεμάτο με εικόνες στρατιωτών σε κάθε γωνιά των Βρυξελλών. Οι πολίτες είχαν σοκαριστεί από τα ιδιαίτερα  αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην πόλη, ωστόσο, οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να σταματήσουν να ανεβάζουν εικόνες αυτού του περιεχομένου, υπό τον φόβο ότι οι τρομοκράτες θα τις χρησιμοποιούσαν προς όφελός τους.

Έτσι, τις τελευταίες ώρες το συγκεκριμένο  hashtag έχει γεμίσει με γάτες!

«Η γάτα μου είναι έτοιμη για μάχη», γράφει μια χρήστης του Twitter

«Δεν μπορείς να τρέξεις, δεν μπορείς να κρυφτείς», γράφει μία άλλη γυναίκα

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.