Ειδησεογραφικό site

Β. Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή σύλληψη-«Ευχαριστώ το κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής»-Η Ενημέρωση από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ (Βίντεο)

Η χθεσινή επιχείρηση για τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη μόνο τυχαία δεν ήταν, τόνισε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η χθεσινή επιτυχία, ανήκει ξεκάθαρα στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που όπως είπε, ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. «Οφείλουμε να συγχαρούμε την Αντιτρομοκρατική, την ομάδα ΔΙΑΣ και όλες τις άλλες ομάδες της Αστυνομίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση για την τελική σύλληψη του Ν. Μαζιώτη ήταν μεικτή και υψηλού ρίσκου. Όπως είπε ακόμη οφείλεται «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής» που είδε τον Μαζιώτη, δηλώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό σκέλος της υπόθεσης.

Σημείωσε επίσης ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη και τη σύλληψη «ήταν πολύ συγκρατημένοι» σε αντίθεση με τον συλληφθέντα ο οποίος «πυροβολούσε αδιακρίτως μεταξύ Ελλήνων πολιτών και τουριστών».

Ανέφερε δε ότι μετά τη χθεσινή σύλληψη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ανοιχτή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και τα δεδομένα, όπως είπε, «έρχονται συνέχεια το ένα πίσω από το άλλο». Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 o κ. Κικίλιας επεσήμανε μάλιστα ότι «αποτέλεσμα της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη είναι ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία στα χέρια της αστυνομίας».

Η Ενημέρωση από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Οκτώ φορές πυροβόλησε κατά των αστυνομικών ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα και το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα, και όπως ανέφερε ο κ. Τσακνάκης με αυτό  το όνομα είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής  Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα Hundai Accent χρώματος ασημί και με άδεια κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, ενώ αγοράστηκε το 2013.

Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης,  ο Μαζιώτης αρχικά πυροβόλησε με το USP όπλο του πέντε φορές κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τον ελέγξουν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης.

Στη συνέχεια ο δράστης ανέβηκε την Μητροπόλεως και εκεί πυροβόλησε ακόμη δύο φορές κατά ειδικού φρουρού που εκτελούσε υπηρεσία για το παρεμπόριο κι έσπευσε να συνδράμει, τραυματίζοντας τον στο πόδι και στην κοιλιά. Ο αστυνομικός σώθηκε από τον δεύτερο πυροβολισμό λόγω του αλεξίσφαιρου γιλέκου που φορούσε.

Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ» πυροβόλησε μια φορά εναντίον του Μαζιώτη τραυματίζοντας τον στο βραχιώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη ο Μαζιώτης είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και εντοπίστηκε στη πλ. Μοναστηριακίου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς βρισκόταν καιρό σε εξέλιξη ειδική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί στις 11.4.10 για συμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και άλλα κακουργήματα, ενώ είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 50 ετών.

Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού

Απ’ την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλης της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη του Μαζιώτη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σιτς συντονισμένες προσπάθειες όλου του Σώματος. «Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.