Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: «Πιο ευαίσθητη, πιο φιλική Ευρώπη για τους πολίτες»

Το συμπέρασμά του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος σε διαδικασία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την είσοδό του στη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων κυβερνήσεων, που ηγούνται κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το βασικό θέμα είναι να οργανώσουμε μια νέα πολιτική πλατφόρμα για την ΕΕ και την ευρωπαϊκή πολιτική. Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, ιδιαίτερα για εμάς, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

»Ιστορικό και πολιτικό μας καθήκον είναι να επιμείνουμε στην εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής πλατφόρμας, μιας πολιτικής της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι μιας πολιτικής που δημιουργεί ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας, μιας πολιτικής λιτότητας και ανεργίας.

»Χρειαζόμαστε μια περισσότερο πολιτική και λιγότερο γραφειοκρατική Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια πιο ευαίσθητη, πιο φιλική Ευρώπη για τους πολίτες μας. Αυτό είναι το βασικό θέμα και όχι η σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, που είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα αλλά το κύριο και ουσιώδες θέμα είναι το πολιτικό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.