Ειδησεογραφικό site

Αυτή είναι η νεότερη δήμαρχος της χώρας-Είναι μόλις 27 χρόνων και εκλέχθηκε στον Αη Στράτη

Μια νέα γυναίκα, η Μαρία Κακαλή είναι η νέα Δήμαρχος του Αη Στράτη. Μόλις 27 χρονών, από τις νεαρότερες υποψηφίους δημάρχους της χώρας, θα διοικεί το ακριτικό, πανέμορφο, ιστορικής μνήμης νησί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή» έλαβε ποσοστό 58,70% και 145 ψήφους. Ο μοναδικός της αντίπαλος ο συνδυασμός «Ο Αη Στράτης μπροστά» του Αγαπητού Ζέρβα έλαβε ποσοστό 41,30% και 102 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 250 ψηφοφόροι, ποσοστό συμμετοχής 26,85%.Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν μόλις τρία. Ετσι μετά την Γαύδο τα ακριτικά νησιά φαίνεται πως στηρίζουν γυναίκε για την κεφαλή των δημοτικών αρχών.

Η Μαρία Κακαλή είναι μέρος του νησιού, έχει μεγαλώσει στον Αη Στράτη. Αριστη μαθήτρια -στην Α’ Λυκείου βραβεύτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ως «Άριστη»- σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστήμιου Πατρών. Δεν εγκατέλειψε το νησί της όμως, μετά τις σπουδές επέστρεψε εκεί, όπου και ζει με την οικογένεια της, τον άντρα της και τον γιο της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.