Ειδησεογραφικό site

Απ.Κακλαμάνης:Ο Σαμαράς να μην ξεχνά ότι στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ

“Ο κ. Σαμαράς να μην ξεχνά ότι στηρίζεται στην ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ” τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση της ΝΔ στη Χαλκιδική, όταν σε μια αποστροφή του είπε ότι “μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά ‘λεφτά υπάρχουν’, εμείς δεν είπαμε ποτέ”.

Ο κ. Κακλαμάνης υπερασπίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι όσοι χρησιμοποιούν αποσπασματικά τις δύο λέξεις “λεφτά υπάρχουν” από την δήλωση που είχε κάνει τότε ο πρώην Πρωθυπουργός “παραπλανούν ενσυνείδητα τον ελληνικό λαό”.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Κακλαμάνη

«Ως Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς δεν επιτρέπεται να αναμασά το προϊόν της φαιάς αριστεροδεξιάς προπαγάνδας κατά του ΠΑΣΟΚ, όταν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονταν για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αντί να “βάλουν πλάτη” να σωθεί η πατρίδα μας από την άτακτη χρεοκοπία, ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού μας από τις αγορές λόγω των πλαστών στατιστικών στοιχείων της κυβέρνησης Καραμανλή (Greek statistics). Επιπλέον ο κ. Σαμαράς να μην ξεχνά ότι στηρίζεται στην ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έστω και “ως το μη χείρον”, όπως έχω πει πολλές φορές στη Βουλή, απαντώντας στους εκ δεξιών και ευωνύμων αντιΠΑΣΟΚικούς λαϊκιστές.

Όλοι όσοι αποκόπτουν από μια ολόκληρη περικοπή, που παραθέτω στο τέλος, δύο λέξεις “λεφτά υπάρχουν”, παραπλανούν ενσυνείδητα τον ελληνικό λαό. Κάνουν ό,τι όσοι διαβάζουν στην Αγία Γραφή “…ουκ έστιν Θεός” αποκόπτοντας το “είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού…”. Ειδικώς ο κ. Σαμαράς, αν επιθυμεί αναδρομή στις δικές του, μάλιστα, ευθύνες μπορεί να εκφράσει τη μεταμέλειά του για τα 1ο, 2ο, 3ο Ζάππεια και τα 18 δις ευρώ ισοδύναμα –τα ίδια και χειρότερα συνεχίζοντας το δρόμο της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού επαναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας!

Αμφότεροι και τα κόμματά τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και τότε και τώρα, αντί να συμβάλουν στην αναγκαία εθνική συναίνεση και ενότητα του λαού για να σωθεί η πατρίδα όλων μας, πρωτοστατούν σε ένα νέο διχασμό Δεξιάς-Αριστεράς. Γεγονός που προϋποθέτει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ με την καλλιέργεια μιας τεχνητής πόλωσης πιο σκληρής από εκείνη που πέτυχαν στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, υπόθεση στην οποία είχαν και έχουν την αμέριστη στήριξη του τραπεζοεκδοτικού συμπλέγματος. Γι’ αυτό ενδιαφέρονται, δυστυχώς, λιγότερο για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Τους έχουν απορροφήσει οι επόμενες εκλογές..

Η δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου είχε ως εξής: “Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο”.

Ανάλογες τοποθετήσεις και του ίδιου και των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν στη φοροδιαφυγή (31 δις ευρώ τότε), στις σπατάλες στα νοσοκομεία (από 1 δις έφθασαν 6 δις), στους 150.000 διορισμούς στα 5,5 χρόνια της ΝΔ, στα δις μέσω των τραπεζών στους «ημετέρους» κλπ. Ποτέ δεν ελέχθη αποκομμένη η φράση “λεφτά υπάρχουν”, όπως την εμφανίζει η γκεμπελική προπαγάνδα, δίνοντας την έννοια “έχω λεφτά, ελάτε να σας μοιράσω”».

Τα σχόλια είναι κλειστά.