Ειδησεογραφικό site

Αποχωρεί ο Ηλίας Νικολόπουλος από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για το μειονοτικό


Αποσύρει την υποψηφιότητά του από την λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος εξαιτίας της «αποπροσανατολιστικής», όπως την χαρακτηρίζει, θέσης του κόμματος στο μειονοτικό.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος για τον οποίο η Πολιτική Γραμματεία έχει επικυρώσει την υποψηφιότητα του, η οποία και επρόκειτο να ανακοινωθεί επίσημα την Τρίτη, με μια λιτή ανακοίνωση, ανακοινώνει τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές του με το κόμμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:

»1)    Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και

Σχετικά άρθρα

»2)    Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ’ ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ’ ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.

»3)    Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

»Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.