Ειδησεογραφικό site

Αλλαγή πολιτικής στην πράξη και όχι μόνο στα… λόγια

Του Μιχάλη Καρχιμάκη, πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Πολύς λόγος για την Κεντροαριστερά, οι διαδικαστικές συζητήσεις δίνουν και παίρνουν.
Ένα όμως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι συνομιλούντες μεταξύ τους, ότι έχει γίνει αντιληπτό, και κυρίως από τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, πως δεν προτείνουν σχεδόν τίποτε για να προσδώσουν ελπίδα και μελλοντική αξιοπρέπεια στα θύματα της κρίσης.

Συζητήσεις για συγκολλήσεις κορυφής, για μετακινήσεις προσώπων, χωρίς περιεχόμενο.
Όλα όσα λέγονται σε συνομιλίες κορυφής περί διαφόρων ειδών συγκολλήσεων είναι χωρίς ουσία και χωρίς αποδέκτες.
Ο βασικός όρος ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσει μέσα από αλλαγή πολιτικής, εάν διαθέτει πολιτική βούληση η ηγετική ομάδα.

Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε το βάρος της κρίσης και αναμετρήθηκε με την ιστορία του και τη διαδρομή του, να αποτελεί το έρμαιο διαφόρων πολιτικών προσώπων και οχημάτων χωρίς ακροατήριο, που μεταφέρονται ως πολιτικοί τουρίστες από δω κι από κει.
Όποιοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια, με όρους αλλαγής πολιτικής πορείας, ας συμπαραταχθούν με το ΠΑΣΟΚ.

Τα περιεχόμενα των πολιτικών είναι εκείνα που θα δώσουν το μήνυμα.
Τα περιεχόμενα των πολιτικών και των πρωτοβουλιών που θα δίνουν την αίσθηση της πραγματικής δημιουργικής ωφέλειας για τους ανθρώπους που ευλόγησαν από την κρίση, και όχι οι συγκολλήσεις κορυφής προσώπων και σχημάτων που είναι περιτυλίγματα χωρίς περιεχόμενο.
Κεντροαριστερά, λοιπόν, χωρίς περιεχόμενα πολιτικών, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς προτάσεις για αλλαγή πολιτικής, χωρίς συγκρούσεις με όλους όσοι υπονομεύουν, υποκλέπτουν, αναχαιτίζουν τον πλούτο σ’ αυτό τον τόπο σε βάρος των πολλών, των μόνιμων θυμάτων της κρίσης και των ανθρώπων της πραγματικής δημιουργίας, δεν μπορεί να υπάρξει.

Η συγκυβέρνηση και η ενσωμάτωση σ’ αυτήν δεν δημιουργούν συνθήκες και προϋποθέσεις για ανάκτηση πολιτικής εμπιστοσύνης και επιστροφή των ανθρώπων που μας γύρισαν την πλάτη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδα αν ξαναγίνει το αντισυστημικό ΠΑΣΟΚ που, με ρεαλιστικές συγκρούσεις και περιεχόμενα πολιτικών αποδεκτά και εφαρμόσιμα υπέρ των πολλών, μας έκανε περήφανους.
Οι άνθρωποι που ποικιλοτρόπως δοκιμάζονται θέλουν να δουν πράξεις, πρωτοβουλίες που θα παράγουν αποτέλεσμα θετικό και ελπιδοφόρο για τη ζωή τους και την αξιοπρέπειά τους. Θέλουν να αντιληφθούν ότι η πολιτική βούληση μπορεί να δίνει λύσεις στην κρίση και όχι να έχει ως προσλαμβάνουσες τις θεωρίες των ανεκδιήγητων Ζαππείων, με τα οποία ο Σαμαράς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να έρθει πρώτο κόμμα, λαμβάνοντας την εντολή και μετά… άντε γεια με το «ουδείς αναμάρτητος».

Το ΠΑΣΟΚ, για να ξανασυγκινήσει, να ξαναεμπνεύσει και να ξαναδώσει ελπίδα, πρέπει να βάλει ξανά τα όρια ανάμεσα στη συντήρηση και την πρόοδο. Για να ξαναφέρει πίσω όλους αυτούς που η ψυχή τους είναι ακόμα εδώ αλλά η ψήφος τους πήγε αλλού.
Μπορούμε;
Μπορούμε με αλλαγή πολιτικής, με περιεχόμενο.
Αν η ηγετική ομάδα δεν μπορεί, πρέπει να δούμε τι κάνουμε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.