Ειδησεογραφικό site

Ένα βήμα πίσω το Μαξίμου για τον Αιγιαλό


Ιδιαιτέρως διαλλακτικό εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό , όπως προκύπτει από τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

«Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος.

Ζήτησε επίσης, μετά τις Ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνον από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές.

Ενδεικτική του κλίματος αυτού, η χθεσινή δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει καθώς και η κατηγορηματική τοποθέτηση της Φωτεινής Πιπιλή ότι είναι “αντισυνταγματικό” και   δεν επιβραβεύει μόνο τους παρανομούντες με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις του περί εμπορικής εκμετάλλευσης ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή των παραλιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.