Ειδησεογραφικό site

Άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονία και στέλεχος του Ποταμιού, Νίκος Μαραντζίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε o κ. Μαραντζίδης οι τρεις νεαροί τού επιτέθηκαν, αρχικά, φραστικά, ρωτώντας τον: «Εσύ είσαι που γράφεις για την Αριστερά; Η Αριστερά φταίει για όλα;».

Στη συνέχεια οι τρεις νεαροί τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Όταν συνήλθε, οι τρεις δράστες είχαν απομακρυνθεί.

Ο καθηγητής υπέστη μικρή διάσειση, αλλά δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει για το περιστατικό: «Οι φασίστες είναι ένα δράμα. Οι δειλοί είναι για λύπηση. Οι δειλοί φασίστες που περικυκλώνουν, χτυπούν και μετά το βάζουν στα πόδια, είναι για γέλια. Νίκο περαστικά και συνέχισε να γελάς μαζί τους».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ: «Η βίαιη επίθεση κατά του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη, που προφανώς καταδικάζουμε απερίφραστα, δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας. Οποιαδήποτε χρήση ή απειλή χρήσης βίας, ανεξαρτήτως των δήθεν ιδεολογικών προσχημάτων της, συντελεί στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.