Ειδησεογραφικό site

Άγνοια δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων

40

Άγνοια δηλώνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις προθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, σχετικά με την κατάργηση των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Ο ΕΟΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, και η όποια πρωτοβουλία, ενέργεια ή δράση του -άρα και η συγκεκριμένη- δεν τελεί υπό τον προληπτικό έλεγχο του ΥΠΠΕΘ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και διευκρινίζεται ότι «η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ ούτε γνώριζε, ούτε, πολύ περισσότερο, υπέδειξε την ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας».

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΕ λειτουργεί ανεξάρτητα και κάνει εισηγήσεις στην ηγεσία του υπουργείου, η οποία ηγεσία λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν υπάρχει σκέψη για κατάργηση των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο τις προηγούμενες μέρες, ο ΕΟΕ έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση με βάση τη σκέψη ότι με την κατάργηση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων θα μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας και παράλληλα θα λείψει η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία, που υφίστανται κάθε χρόνο οι υποψήφιοι.

Ακόμη, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η εν λόγω πρόταση έχει σταλεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου να την εξετάσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε, σε επόμενο στάδιο. να προβεί ο ΕΟΕ «σε περαιτέρω επαφή για την υλοποίηση τυχόν αλλαγών από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017». Επίσης, αναφέρεται ότι η πρόταση έχει σταλεί και στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, προκειμένου να ενημερωθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.