Ειδησεογραφικό site

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Χωρίς αστυνομικούς στη δίκη Σουσανασβίλι

1.185

Την αποβολή των αστυνομικών της ΕΚΑΜ από την αίθουσα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης όπου επρόκειτο να εξεταστεί το αίτημα έκδοσης στη Γαλλία του κατηγορουμένου ως επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης Λάσα Σουσανασβίλι, ζήτησε η συνήγορός του και τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ζητούμε την απομάκρυνση των οπλοπολυβόλων και των ενστόλων με καλυμμένα τα πρόσωπα εκτός της αίθουσας», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συνάδελφοί της πρόσθεσαν ότι επί μήνες ο πελάτης τους ερχόταν μόνος του στο δικαστήριο εφόσον ηταν ελεύθερος.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε το αίτημα εν μέρει δεκτό επιτρέποντας την παρουσία μόνον δυο αστυνομικών στις εισόδους των κρατητηρίων και οι υπόλοιποι έμειναν εκτός. Ωστόσο η αίθουσα παραμένει γεματη από αστυνομικούς που απλώς δεν φορούν κουκούλες, αλλά παραμένουν «αστακοί» για λόγους ασφαλείας.

Οι γαλλικές αρχές εχουν ζητήσει την έκδοση του 57χρονου τον οποίο κατηγορούν ότι ήταν επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε τα τελευταία χρονια στη Γαλλία κυρίως με τη διάπραξη κλοπών.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι έχει καταδικαστεί ήδη στην Ελλαδα σε κάθειρξη 14 χρόνων με παρόμοια κατηγορία, ότι διηύθυνε οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Ισπανία. Δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.

«Είναι μια σκευωρία ισπανικών και.γαλλικών αρχών. Δεν έχω πάει στη Γαλλία δεν ξέρω ούτε που είναι στον χάρτη», είπε προς το δικαστικό συμβούλιο ο 57χρονος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.