Ειδησεογραφικό site

Ζητά εξηγήσεις από τον Λαβρόφ ο Κύπριος ΥΠΕΞ για τη δήλωση Ζαχάροβα

183

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογο του, ζητώντας να πληροφορηθεί τους που η Μαρία Ζαχάροβα μίλησε για επιπτώσεις στην Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογο του, ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους της δήλωσης της κυρίας Ζαχάροβα, για επιπτώσεις στη Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Λαβρόφ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Χριστοδουλίδη και σύμφωνα με πληροφορίες του ανέφερε ότι η Μαρία Ζαχάροβα απαντούσε σε ερώτηση του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑΣΣ, το οποίο ίσως είχε πληροφορίες από την Ουάσιγκτον.

Το ΤΑΣΣ προκάλεσε τη δήλωση Ζαχάροβα

Η δήλωση της κας Ζαχάροβα για τη Κύπρο έγινε στη βάση πληροφοριών που είχε το πρακτορείο ΤΑΣΣ και ίσως προέρχονται από αμερικάνικες πηγές. Αυτό ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας της Ρωσίας στη Κύπρο Άλλα Χανάγιεβα.

«Η κ. Ζαχάροβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στη βάση των πληροφοριών από το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ίσως το ΤΑΣΣ έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αμερικανικές πηγές». «Εμείς δεν έχουμε κάτι παραπάνω να προσθέσουμε», είπε η κ. Χανάγιεβα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.