Ειδησεογραφικό site

Ζαχαριάδης: Στο Eurogroup της Δευτέρας θα κλείσουν τα περισσότερα ζητήματα

1

Την πεποίθηση ότι “θα κλείσουν τα περισσότερα ζητήματα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αν όχι όλα” εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, μετά την ενημέρωση που είχαν οι βουλευτές του κόμματος από τους υπουργούς για τον προϋπολογισμό του 2017. Ο κ. Ζαχαριάδης εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα, όπως και η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2016 από ότι προβλέπονταν.

Αν και προέβλεψε ότι από το 2017 “θα πηγαίνουμε καλύτερα” ξεκαθάρισε ότι “δεν εξωραΐζουμε την κατάσταση, κατανοούμε τα προβλήματα της κοινωνίας, χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα”.

Η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2017 ξεκινά την Τρίτη και ψηφίζεται το Σάββατο, με το κ. Ζαχαριάδη να επισημαίνει ότι είναι κομβική μάχη ο προϋπολογισμός και έχει τη σημασία ψήφου εμπιστοσύνης.
Η ενημέρωση από τους οκτώ υπουργούς ( Ευ. Τσακαλωτο, Γιώργο Χουλιαράκη, Δημήτρη Παπαδημτρίου, Αλέξη Χαρίτση, Παύλο Πολάκη, Βασιλειάδη, Εφη Αχτσιόγλου, Φωτίου), που έλαβαν το λόγο, αφορούσε τα θέματα γύρω από τον προϋπολογισμό, ενώ μίλησαν περίπου είκοσι βουλευτές. Οι υπουργοί απάντησαν σε διευκρινιστικές, επί του προϋπολογισμού, ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στις κόκκινες γραμμές και το περιθώριο ελιγμών που έχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.
Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης: «Νομίζω πως ισχύει αυτό που έχω πει και παλαιότερα, ότι οι περισσότεροι παίκτες αυτήν την στιγμή θέλουν λύση, παρά εμπλοκή».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, έκανε λόγο για προϋπολογισμό δημοσιονομικής ισορροπίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ανέφερε επίσης πως τα δεκαετή ομόλογα έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα της άνοιξη του 2014 γεγονός πολύ σημαντικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.