Ειδησεογραφικό site

Ζαχαριάδης: Στη Βενεζουέλα η αντιπολίτευση απέρριψε το διάλογο

48

Η αντιπολίτευση απέρριψε το διάλογο στη Βενεζουέλα τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι αρκετά τεταμένη, πριν από περίπου 1 μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει μια πολύ σημαντική πρόταση για διάλογο, για να εκτονωθεί η πίεση και να μπουν οι άνθρωποι σε μια διαδικασία εξεύρεσης κοινού δρόμου, απ’ ό,τι θυμάμαι η πρόταση του Πάπα είχε απορριφθεί από την αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, είναι μια δύναμη που υπερασπίζεται τη δυνατότητα των λαών να έχουν κυριαρχία, ειρήνη και δημοκρατία.

«Προσπαθούμε να κάνουμε προοδευτική πολιτική και σε δύσκολα σημεία, και εκεί που δεν μας παίρνει, δεν είναι εύκολο να κάνουμε προοδευτικές πολιτικές όπως είναι σήμερα η Ευρώπη, μια συντηρητική Ευρώπη» πρόσθεσε .

«Είμαι ο τελευταίος που δεν θα πει ότι οι φόροι δεν είναι υψηλοί και σε ορισμένα σημεία άδικοι, όμως σε κάποιους δείκτες υπάρχει ομαλοποίηση» σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Εξάλλου, με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου είπε πως «δεν θέλω να πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θέλουν να κάνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αυτό νομίζω είναι έξω από τη δημοκρατική λογική… Νομίζω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη να συνεχίσει απερίσπαστα τη δουλειά της, και αυτό να το εξηγήσουμε και σους εταίρους μας.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι η κυβέρνηση είχε εξετάσει η Ελλάδα να τεθεί εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου: «έχουμε δώσει πάνω από 100 δισεκ ευρώ σε ρευστότητα στις τράπεζες, και το δημόσιο πρέπει να παίζει ένα ρόλο, αλλά δεν είχαμε κάνει κάτι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου… Ταξίδια είχαν γίνει και γίνονται στην Κίνα και τη Ρωσία για επενδύσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.