Ειδησεογραφικό site

Το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει εξηγήσεις από την Αλβανία για τους 52 «ανεπιθύμητους» Έλληνες

124

Η Αθήνα καλεί τα Τίρανα να δώσουν ουσιαστικές εξηγήσεις και την καλεί να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών

«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεών μας» αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την πρόκληση των Τιράνων, που απαγόρευσαν την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες.

«Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η αλβανική απόφαση, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Σαντέρ Λεσάι, αφορά 52 ομογενείς που παρέστησαν χθες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και, κατά την αλβανική κυβέρνηση, προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες εις βάρος της Αλβανίας.

Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός σημειώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.