Ειδησεογραφικό site

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τέσσερις αστυνομικούς

165

Σε δυσχερή θέση οι τέσσερις ένστολοι, οι οποίοι βαρύνονται με το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης – Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δυσκολεύει η θέση των τεσσάρων αστυνομικών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Το πρωί οι 4 αστυνομικοί, που βρίσκονται πλέον σε θέση κατηγορουμένου για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ζήτησαν από 23ο ανακριτή που ερευνά την υπόθεση και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Οι αστυνομικοί βαρύνονται με το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Ο ανακριτής απέδωσε την εν λόγω κατηγορία στους αστυνομικούς από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει σε συνδυασμό με τους συγκεκριμένους αστυνομικούς οι οποίοι ήταν στο επίμαχο περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι οι 4 αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν (σ.σ.: Ζακ Κωστόπουλο) σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Παράλληλα συνεχίζει το κατηγορητήριο: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου (σ.σ.: αστυνομικού), όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατό του».

Πάντως, μετά τις εξελίξεις αυτές η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας κατά των αστυνομικών από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Διευκρινίζεται ότι το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.