Ειδησεογραφικό site

Έντεκα ύποπτοι φάκελοι εντοπίστηκαν το μεσημέρι στα Δικαστήρια Πειραιά

117

Είχαν αποσταλεί μέσα σε δέμα – Υπάλληλος άνοιξε έναν από τους φακέλους και διαπίστωσε ότι περιείχε άσπρη σκόνη – Στο σημείο μετέβησαν εξειδικευμένα στελέχη και της Πυροσβεστικής που παρέλαβαν τους φακέλους προς εξέταση

Έντεκα ύποπτοι φάκελοι εντοπίστηκαν στις 14.50 το μεσημέρι της Πέμπτης στα Δικαστήρια Πειραιά. Οι φάκελοι είχαν τοποθετηθεί από τον άγνωστο αποστολέα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε δέμα. Υπάλληλος στο γραφείο 415 της Εισαγγελίας του Πειραιά παρέλαβε το δέμα και όταν το άνοιξε είδε μέσα τους φακέλους. Πήρε στα χέρια του τον πρώτο και ανοίγοντάς τον διαπίστωσε ότι περιείχε άσπρη σκόνη.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, καθώς και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν επρόκειτο  για παγιδευμένα δέματα.

Η περιοχή αποκλείσθηκε. Λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα οι φάκελοι παρελήφθησαν για να παραδοθούν προς εξέταση από τα αρμόδια εργαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ύποπτοι φάκελοι είχαν σταλεί σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ΕΛΤΑ, καθώς και σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ορισμένοι εξ αυτών περιείχαν ερεθιστική σκόνη, που χρησιμοποιείται σε συγκολλητικές ουσίες, ενώ  άλλοι είχαν φυλλάδια.

fak2
fak1

Τα σχόλια είναι κλειστά.