Ειδησεογραφικό site

«Xρυσή Βίζα»: Άδειες διαμονής σε 1.573 επενδυτές ακινήτων – Ποιοι είναι

31

Πρωτίστως οι Κινέζοι και δευτερευόντως οι Ρώσοι φαίνεται πως είναι αυτοί που αξιοποιούν περισσότερο από κάθε άλλον το πρόγραμμα Greek Golden Visa για παροχή άδειας διαμονής στη χώρα για όσους κάνουν επενδύσεις άνω των 250.000 ευρώ.

Οι επενδύσεις μπορεί να αφορούν είτε αγορά ακινήτων είτε επιχειρηματική δραστηριότητα και οι άδειες διαμονής που παρέχονται στους επενδυτές – κατοίκους τρίτων χωρών- δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομίας, με στελέχη της αγοράς ακινήτων και δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται ενεργά στην προώθηση του προγράμματος, αναφέρθηκε ότι μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες σε επενδυτές ακινήτων.

Πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα με 664 άδειες, δεύτερη την Ρωσία με 348, τρίτη την Αίγυπτο με 77, τέταρτο τον Λίβανο με 73 και πέμπτη την Ουκρανία με 67.

Οι πρώτες χώρες σε άδειες διαμονής, αν συμπεριληφθούν και οι άδειες που έχουν δοθεί στους συγγενείς των επενδυτών (συνολικά 3.809), είναι η Κίνα με 1.580 άδειες, η Ρωσία με 787, το Ιράκ με 211, ο Λίβανος με 203 και η Αίγυπτος με 179.

Σκοπός της συνάντησης, που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, ήταν η ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος και η συζήτηση για πιθανές ενέργειες με σκοπό την ενίσχυση της προώθησής του και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Στελέχη του Enterprise Greece, των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εξωτερικών, παρουσίασαν το πρόγραμμα και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τα στελέχη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά να καταθέσουν γραπτώς προτάσεις βελτίωσης και περαιτέρω προώθησης της Greek Golden Visa. Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στο e-mail του Οργανισμού [email protected], μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός Enterprise Greece, έχει από το 2014 υλοποιήσει δώδεκα δράσεις και εκδηλώσεις εξωστρέφειας, εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος, με σκοπό την ενημέρωση και προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων έχουν ενημερωθεί περισσότερες από 1.600 ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές, έχει οργανωθεί η υποδοχή περί των 30 επιχειρηματικών αποστολών με ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Golden Visa και έχουν προωθηθεί περισσότερες από 40 επενδυτικές προτάσεις, σε εταιρείες που ενδιαφέρονταν για επενδύσεις στην κτηματαγορά λόγω του προγράμματος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.