Ειδησεογραφικό site

Ξεκίνησαν οι εργασίες του τουρκικού στρατού στο νησάκι απέναντι από τα Ίμια

62

Από σήμερα έπιασαν δουλειά οι Τούρκοι για την κατασκευή στρατιωτικού φυλακίου στην νησίδα Τσαβούς, απέναντι από τα Ιμια.

 Με πλωτή πλατφόρμα οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μετέφεραν μηχανήματα από την Γκιουμουσλούκ και έτσι ξεκίνησε η κατασκευή του φυλακίου που θα παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο τα Ιμια. Μάλιστα θα διαθέτουν και θερμικές κάμερες για να «χτενίζουν» μέρα-νύχτρα τις δύο βραχονησίδες.

Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

Μάλιστα, χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι το μικρό πλοιάριο που μεταφέρει την αποβάθρα και τον εκσκαφέα, εν μέσω τρικυμίας, παρακολουθείται και φυλάσσεται από μία τουρκική ακταιωρό και μία κανονιοφόρος του τουρκικού στρατού.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο, οι Cumhuriyet και Milliyet, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.