Ειδησεογραφικό site

WSJ: Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα φοβίζει επενδυτές και επιχειρηματίες

42

ellada_proedriki_ekloi_sjΣτάση αναμονής στους επενδυτές και τις ελληνικές επιχειρήσεις έχει προκαλέσει ο φόβος για την επόμενη μέρα της προεδρικής εκλογής, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Όπως τονίζει το η εφημερίδα η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και οι ξένες επενδύσεις έχουν αναβληθεί καθώς επανέρχονται οι φόβοι για νέες οικονομικές αναταραχές. Εάν αυτή η πολιτική κρίση συνεχιστεί υπάρχουν φόβοι ότι θα επηρεάσει και την πραγματική οικονομία και θα εκτροχιάσει την ανάπτυξη του ΑΕΠ και της ελληνικής οικονομίας.

“Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ενώ θα έπρεπε να γίνονται επενδύσεις και η χώρα να προχωράει μπροστά, τα πράγματα φαίνεται να επιβραδύνονται”, τονίζει ο Θεόδωρος Σιέτης, CEO της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, της ενεργειακής που προχώρησε σε δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο, η πρώτη από την αρχή της κρίσης.

Η IPO της ΕΛΤΕΧ θεωρήθηκε από πολλούς διεθνείς επενδύτες ως η απαρχή για την επιστροφή στην κανονικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο ωστόσο η εταιρεία έχει αναγκαστεί να αναβάλλει για την ώρα τα σχέδιά της για την δημιουργία αιολικού πάρκου 35 εκατ. ευρώ.

Σε αναμονή βρίσκονται και τα σχέδια αποκρατικοποίησης που επρόκειτο να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο, η μία για το αεροδρόμιο της Κρήτης και η άλλη για την ΔΕΗ, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στη WSJ ενώ και οι τουριστικοί φορείς προειδοποιούν ότι έχουν μείνει στάσιμες και οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν του 2015, που συνήθως γίνονται αυτή την περίοδο από το εξωτερικό.

Επιφύλαξη εκφράζουν και οι ξένοι επενδυτές παρά τα φόρουμ και τα συνέδρια που οργανώνονται για την προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση επενδύσεων.

“Υπάρχει μια γενικότερη στάση  αναμονής. Οι επενδυτές δεν φεύγουν, διαπραγματεύονται μεν, διερευνούν τα πιθανά projects αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κόψουν την επιταγή στην Ελλάδα”   τονίζει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος που  επιβλέπει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.

Πηγή: nowmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.