Ειδησεογραφικό site

WSJ: Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις προκαλεί φόβους

37

Στους φόβους που προκαλεί «το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις» της Ελλάδας με τους δανειστές της αναφέρεται ανταπόκριση της Wall Street Journal από την Κωνσταντινούπολη, όπου φιλοξενείται η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της ομάδας των G-20.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ωθεί την Ελλάδα πλησιέστερα στην πτώχευση και πιθανόν ακόμη και στην αναγκαστική έξοδο από την Ευρωζώνη», εξέλιξη που, όπως τονίζεται «οι οικονομικοί ηγέτες του κόσμου φοβούνται πως θα μπορούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη και να την ρίξει πίσω στην ύφεση και κατ’ αυτόν τον τρόπο να υπονομεύσει την παγκόσμια ανάπτυξη».

«Οι βασικοί παράγοντες στο δράμα του χρέους στην Ελλάδα εμμένουν στις απόψεις τους, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας στενεύουν» επισημαίνει η WSJ. Παραθέτει επίσης δηλώσεις του Κινέζου υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος τόνισε ότι «μια ισχυρή Ευρωζώνη είναι πραγματικά σημαντική» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ελλάδα και τα μέλη της ΕΕ, κατά τρόπο παραγωγικό, θα βρουν μια λύση σύντομα».

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μ. Σαπέν, έστειλε ένα πιο «διαλλακτικό μήνυμα» στη συνεδρίαση της G-20, λέγοντας ότι πιστεύει ότι ο συμβιβασμός είναι δυνατός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.