Ειδησεογραφικό site

WSJ: Συμφιλιωτικός τόνος μεταξύ Ελλάδας – Ε.Ε.

20

Για «συμφιλιωτικό τόνο» μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρωζώνης κάνει λόγο η Wall Street Journal σε σημερινό δημοσίευμά της.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται ορισμένες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες: «Νομίζω πως σήμερα φεύγουμε έχοντας κάνει σημαντικά βήμα» και «δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά καλύψαμε ένα σημαντικό μέρος και αποδείξαμε ότι η Ε.Ε. είναι ένα πεδίο συγκρούσεων και συμβιβασμών».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη μέρα και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, απέσυρε τη συγκατάθεση σε μια κοινή δήλωση».

Η WSJ σημειώνει επίσης ότι σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας απέφυγε την ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα μπορούσε να ζητήσει παράταση του προγράμματος, κίνηση που έχει έως στιγμής αποκλειστεί.

Αναφορά γίνεται ακόμη στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει μόνο δύο δυνατότητες: να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης ή εκπλήρωσής του μέχρι το τέλος του μήνα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.