Ειδησεογραφικό site

WSJ: Η στήριξη από την Κίνα δίνει ανάσα στην κυβέρνηση Σαμαρά και αλλάζει το προφίλ της Ελλάδας

46

Το μήνυμα του Κινέζου πρωθυπουργού και τις ευεργετικές συνέπειες που αυτό ενδέχεται να έχει στο οικονομικό προφίλ της Ελλάδας αναλύει η Wall Street Journal σε σημερινό της άρθρο με αφορμή την επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ στη χώρα μας.

Οπως σημειώνει το άρθρο, οι δηλώσεις στήριξης και η ψήφος εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού της Κίνας προς την Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα και προβάλλουν μια αισιόδοξη εικόνα προς τις άλλες χώρες και τις αγορές.

Η Wall street Journal επισημαίνει ακόμη ότι η επίσκεψη και η στήριξη του Λι Κετσιάνγκ αποτελεί «ανάσα» στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι δηλώσεις πως η Κίνα θα αγοράσει ομόλογα όταν η Ελλάδα αποφασίσει να τα εκδώσει έρχονται σε πολύ κομβικό σημείο.

Το καλοκαίρι, άλλωστε, αναμένεται να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το χρέος, αλλά θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές.

Κίνηση στρατηγικής σημασίας με μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις

Σύμφωνα με την WSJ η δήλωση για τα ελληνικά ομόλογα δεν έρχεται τυχαία και αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας, την οποία αναπαράγουν ήδη τα μεγαλύτερα οικονομικά μέσα.

Οπως σημειώνει η WSJ ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε τα εύσημα στον Ελληνα πρωθυπουργό για την επιτυχή έξοδο στις αγορές, τον επαίνεσε για τις προσπάθειες αναμόρφωσης της οικονομίας, ενώ παρότρυνε τη χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνει, τέλος, ότι η επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ έρχεται να ισχυροποιήσει τους εμπορικούς -οικονομικούς δεσμούς Ελλάδας και Κίνας, ενώ, οι 19 ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες, που φθάνουν στα 6,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να επηρεάσουν τομείς όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, οι υποδομές και τα αγροτικά προϊόντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.