Ειδησεογραφικό site

Wilson(Moody’s): Ισχυρό πλήγμα στην επενδυτική εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης το Grexit

27

Ίσως η Ευρωζώνη ανακάμψει γρήγορα από μια εξοδο της Ελλάδας αλλά ο αντίκτυπος στο επενδυτικό κλίμα και την εμπιστοσύνη θα ήταν ισχυρός και με μεγάλη διάρκεια, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Moody’s Alastair Wilson στο CNBC.

«Ο άμεσος αντίκτυπος θα ήταν σχετικά μικρός, αφού η Ελλάδα αποτελεί πολύ μικρό κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας, το εμπόριο με την Ελλάδα είναι ένα μικρό ποσοστό στο συνολικό εμπόριο της Ευρωζώνης. Αλλά αυτό που είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς είναι ο αντίκτυπος στην εμπιστοσύνη των αγορών, και επομένως, στις πιθανές επιπλοκές για τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως φάνηκε και από το αποκορύφωμα της κρίσης το 2011-2012» τόνισε ο Alastair Wilson.
Η έξοδος ενός κράτους μέλους από την Ευρωζώνη θα έπληττε αναπόφευκτα την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, πρόσθεσε.

«Πιθανότατα τα εργαλεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους, και συγκεκριμένα η ΕΚΤ, θα είναι αρκετά για να περιορίσουν τη μετάδοση αλλά μπορεί και όχι» ανέφερε στο CNBC.

Πάντως, ο Wilson εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι η ελληνική κρίση δεν θα πυροδοτήσει μια αντίστοιχη αλυσίδα γεγονότων όπως η Lehman’s Brothers, το 2008, που αποτελεί πλέον το ορόσημο για την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Νομίζω ότι η ευρωπαϊκή οικονομία, το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, οι Αρχές και οι δυνατότητες που έχουν πλέον, βρίσκονται σε ένα τελείως διαφορετικό σημείο, απ’ αυτό που βρίσκονταν το 2012, επομένως δεν θα έχουμε μια στιγμή Lehman, αν και τίποτα δεν αποκλείεται» σημειώνει.

Πηγή: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.