Ειδησεογραφικό site

Θρίλερ με το θάνατο του Αμπαούντ – «Η αστυνομία έριξε 5.000 σφαίρες»

34

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την πρόοδο των ερευνών και των επιχειρήσεων της γαλλικής αστυνομίας, στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης της τρομοκρατικής ομάδας που χτύπησε την πρωτεύουσα της Γαλλίας, την Παρασκευή (13/11) το βράδυ, προκαλώντας το θάνατο 128 ανθρώπων.

Ο Γάλλος εισαγγελέας αναφέρθηκε σε δύο νεκρούς, την ταυτότητα των οποίων δεν αποκάλυψε, καθώς συνεχίζεται η έρευνα. Πιο αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Φρανσουά Μολέν:

«Θέλω να δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναφερθώ στην τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το Παρίσι την Παρασκευή (13/11), κατά την οποία έχασαν τη ζωή πολλοί άνθρωποι. Θέλω να εκθειάσω το έργο των συνεργατών μου και των αστυνομικών.

Η έρευνα εξελίσσεται καλά και αυτό αποδείχθηκε χθες το βράδυ. Βρήκαμε τον πυρήνα της οργάνωσης και τον οπλισμό τους. Εντοπίσαμε τηλέφωνα, όπλα και πολλά άλλα σύνεργα. Τρεις μονάδες είχαν αναπτύξει ένα αρκετά προχωρημένο σύστημα διασύνδεσης, πριν εκτελέσουν την επιχείρησή τους. Την προηγούμενη μέρα της επίθεσης (Πέμπτη, 12/11), έφτασαν στο Παρίσι τρία οχήματα από το Βέλγιο, νοικιασμένα από τους αδελφούς Αμπντεσλάμ.

Ένα μαύρο Φίατ βρέθηκε στο Μοντρέιγ. Είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρεις τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο εστιατόριο και στο μπαρ, ακολουθώντας την πορεία τους μέσω GPS. Βρήκαμε επίσης τρία Καλάσνικοφ και δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ. Βρήκαμε επίσης τρεις σφαίρες και μαχαίρια. Ο Σαλέχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη πριν γίνει γνωστό το όνομά του ως ένας από τους συμμετέχοντες, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία.

Βρήκαμε επίσης ένα μήνυμα από κινητό, το οποίο ανέγραφε «είμαστε απ’ έξω και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε». Επαναλαμβάνω πως δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους τρομοκράτες που έδρασαν στην επιχείρηση της Παρασκευής.

Στην επιχείρηση συλλάβαμε τρία άτομα, το ένα τραυματίστηκε στο χέρι. Γνωρίζουμε τις ταυτότητές τους, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερα στοιχεία. Εκείνη τη στιγμή υπήρξε έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας. Η κατάσταση του σώματός του δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να διαπιστώσουμε την ταυτότητά του. Είναι πιθανόν να πρόκειται για γυναίκα, αλλά η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται.

Υπάρχουν δύο νεκροί, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία τους. Από την έκρηξη παραλίγο να καταρρεύσει το κτήριο. Εκεί μέσα εντοπίσαμε δύο άνδρες, ο ένας τραυματισμένος, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Δύο ακόμα συνελήφθησαν έξω από το σπίτι, ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Συνολικά έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και η γυναίκα. Ο Αμπαούντ δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον 5.000 φορές!».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.