Ειδησεογραφικό site

Βρέθηκε καρχαρίας που εξαφανίστηκε πριν από 80 εκατ. χρόνια

275

Δείτε φωτογραφίες του «εξαφανισμένου» καρχαρία – Σε αναζήτηση πόρων για έρευνα οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες αναφέρονται σε «ζωντανό απολίθωμα», τονίζουν ωστόσο ότι αποτελεί επιστημονικό παράδοξο, καθώς το συγκεκριμένο είδος είχε εξαφανιστεί από τη Γη πριν από 80 εκατ. χρόνια! Ψαράδες έπιασαν ένα ψάρι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο της «οικογένειάς» του. Όταν το εξέτασαν οι βιολόγοι, έμειναν έκπληκτοι. Ήταν ένα είδος καρχαρία, το οποίο είχε εξαφανιστεί από τις θάλασσες πριν από 80 εκατ. χρόνια.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η επιστημονική κοινότητα, καθώς ήταν μία τεράστια ανακάλυψη. Το «εξαφανισμένο» θαλάσσιο είδος εντοπίστηκε στην ακτή Algarve, τον Αύγουστο. Από τότε έχει ξεκινήσει η μελέτη του, αλλά δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση στο μυστήριο που καλύπτει την επανεμφάνισή του.

Ο αρσενικός καρχαρίας μήκους 1,5 μέτρου, ψαρεύτηκε σε βάθος 700 μέτρων. Το ενδιαφέρον των επιστημόνων είναι τόσο μεγάλο, που ξεκίνησαν την αναζήτηση πόρων για την οργάνωση αποστολής στον βυθό, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι μοναδικό, ή αν υπάρχουν και άλλοι του είδους του.

Ο συγκεκριμένας καρχαρίας χαρακτηρίζεται από τα 300 δόντια που έχει στο στόμα, ενώ είναι ιδιαίτερα ευκίνητος και ταχύτατος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.