Ειδησεογραφικό site

Βρετανία: Το κοινοβούλιο ζητά την έκθεση για το οικονομικό κόστος του Brexit

51

Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα την έκθεση που διέρρευσε και αφορά το οικονομικό κόστος που θα έχει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκρινε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών του βρετανικού κοινοβουλίου.

Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε βουλευτές να διαβάσουν την έκθεση αυτή «σε αυστηρά εμπιστευτική βάση» εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει αυτήν την πρόταση.

Η Νίκι Μόργκαν, η επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών, αρμοδιότητα της οποίας είναι ο έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας, θεώρησε ότι αυτή δεν είναι μια επαρκής λύση. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει άμεσα αυτό το έγγραφο», τόνισε, ώστε να διασφαλιστεί ότι τόσο το κοινοβούλιο όσο και οι πολίτες θα είναι πλήρως ενημερωμένοι για το μέλλον της Βρετανίας εκτός της ΕΕ, υπογράμμισε.
Αποσπάσματα της έκθεσης αυτής δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας από τον ιστότοπο BuzzFeed. Σύμφωνα με αυτά, η βρετανική οικονομία θα βρεθεί σε χειρότερη θέση μετά το Brexit, είτε αποχωρήσει έχοντας συνάψει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου και πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ, είτε χωρίς καμία συμφωνία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.