Ειδησεογραφικό site

Βρετανία: Σκληρή επίθεση Κόρμπιν στους τραπεζίτες

25

Σκληρή επίθεση κατά του χρηματοπιστωτικού τομέα πραγματοποίησε ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι οι τραπεζίτες κρατούν όμηρο την οικονομία.

Ο Κόρμπιν υποσχέθηκε ότι όταν το κόμμα του έρθει στην εξουσία, ο βρετανικός χρηματοπιστωτικός τομέας θα είναι  «ο υπηρέτης της βιομηχανίας και όχι τα αφεντικά όλων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται κατά των τραπεζιτών. Σοσιαλιστής, έχει κερδίσει ψηφοφόρους με  υποσχέσεις για επανεθνικοποίηση υπηρεσιών και αύξηση των δημόσιων δαπανών, ενώ έχει πει ότι οι πολιτικοί ήταν για υπερβολικά πολύ καιρό υποτελείς αυτών που βγάζουν τα χρήματα.

Σε ομιλία του σε ένα συνέδριο βιοτεχνών, ο Κόρμπιν ανανέωσε τη δέσμευσή του να «αναπρογραμματίσει» την οικονομία της Βρετανία, εφόσον κερδίσει την εξουσία στις εκλογές, που πάντως δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν από το 2022, και δήλωσε πως μια κυβέρνηση των Εργατικών θα προσέφερε στις επιχειρήσεις σαφήνεια σχετικά με το Brexit, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για μια γενιά, αντί ο χρηματοπιστωτικός τομέας να υπηρετεί τη βιομηχανία, οι πολιτικοί υπηρέτησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Είδαμε που καταλήγει αυτό: η παραγωγική οικονομία, οι δημόσιες υπηρεσίες μας και οι ζωές των ανθρώπων καθίστανται όμηροι μικρού αριθμού τραπεζών που είναι πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν, και χρηματοπιστωτικών θεσμών καζίνο», δήλωσε.

«Αυτό που λέω είναι ‘φτάνει πια’. Η επόμενη κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος θα είναι η πρώτη σε 40 χρόνια που θα στηρίξει την πραγματική οικονομία … Θα λάβουμε αποφάσεις και θα δράσουμε αποφασιστικά για να κάνουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα υπηρέτη της βιομηχανίας, όχι τα αφεντικά όλων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.