Ειδησεογραφικό site

«Βράζει» το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών

154

Καζάνι που βράζει μοιάζει το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου μετά την εγκατάσταση και των μη καταγραμμένων μεταναστών και προσφύγων ο αριθμός των φιλοξενούμενων ξεπερνάει τους 900.

Σε αυτούς προστίθενται περισσότεροι από 100 οι οποίοι πηγαίνουν καθημερινά για να ζητήσουν ένα πιάτο φαγητό, όμως δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, με συνέπεια να προκαλούνται εντάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι το απόγευμα τη γραμμή του φαγητού επιτηρούσαν διμοιρίες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης!

Οι αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» στα αστυνομικά τμήματα που δεν προλαβαίνουν να καταγράψουν τους νεοεισερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών αποτελεί τη λύση τόσο για την αστυνομία, που ζητεί να φιλοξενηθούν εκεί οι μη καταγεγραμμένοι, όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες που κατευθύνονται εκεί για να βρουν τροφή και στέγη.

Μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, με τον τραυματισμό ενός Ιρακινού, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς κάθε στιγμή απειλείται ένα ακόμη επεισόδιο, όπως είπαν στο protothema.gr εργαζόμενοι και αστυνομικοί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. «Έρχονται καθημερινά δεκάδες μετανάστες που δεν έχουν καταγραφεί, θέλουν να φάνε όμως δεν έχουν κάρτα για φαγητό και διαμαρτύρονται», έλεγαν. Συμπλήρωναν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις αυξημένες ροές είναι αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί από τους νεοεισερχόμενους στη Θεσσαλονίκη μετανάστες κατευθύνονται κατ’ ευθείαν στα Διαβατά λαμβάνοντας τέτοιες οδηγίες από τους ίδιους τους διακινητές. Επειδή μάλιστα δεν υπάρχει χώρος να μείνουν κατασκηνώνουν σε σκηνές στο προαύλιο, αλλά μένουν μέχρι και στα διπλανά οικόπεδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.