Ειδησεογραφικό site

Βούτσης σε Καμμένο: Δεν είναι άκυρη η ορκωμοσία Κουίκ – Υποχρέωσή μου να τον καλέσω να ορκιστεί

2.948

Δείτε την απαντητική επιστολή του προέδρου της Βουλής

Αναλυτική καταγραφή της νομοθεσίας και των διατάξεων του Συντάγματος περιλαμβάνει η απαντητική επιστολή του κ. Νίκου Βούτση προς τον Πάνο Καμμένο, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ περί παράνομης διάλυσης των ΑΝΕΛ και παράδοσης της βουλευτικής έδρας στον Τέρενς Κουίκ.

«Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή και συντελείται με γραπτή δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής, η οποία δεν ανακαλείται. Τα ίδια ορίζονται και στον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, για να συνεχίσει, εξηγώντας ότι η αναπλήρωση των κενών θέσεων γίνεται με τον τρόπο που ορίζει η εκλογική νομοθεσία και όχι με αυθαίρετες επιλογές της εκάστοτε ηγεσίας του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με επιστολή του, την οποία απέστειλε χθες στον Νίκο Βούτση, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι είναι άκυρη η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ορκωμοσία νέου βουλευτή, χωρίς τη συναίνεση του κομματικού σχηματισμού με τον οποίον εξελέγη και στον οποίο ανήκε ο παραιτηθείς βουλευτής, ελέγχεται ως απολύτως και εξ υπαρχής άκυρη και ανυπόστατη».

Δείτε και το σχετικό tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ:

Panos Kammenos@PanosKammenos

Πριν πάρουμε επιστολή η απόφαση του Βρούτση για διάλυση της Κ.Ο. Των ΑΝΕΛ ο Κουίκ ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης ως οφείλει, στο κόμμα που εξελέγει, αναπληρωτής και μάλιστα σαν 22 ανεξάρτητος βουλευτής. Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε . https://kourdistoportocali.com/news-desk/apoklistiko-videoo-terens-kouik-perni-synentefxi-apo-tous-chountikous-pattako-ke-aslanidi/ 

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO>O Tέρενς Κουίκ παίρνει συνέντευξη από τους χουντικούς Παττακό και Ασλανίδη -…

Σταματήστε ότι κάνετε!

kourdistoportocali.com

100 people are talking about this

Τα σχόλια είναι κλειστά.