Ειδησεογραφικό site

Βούτσης: «Απλή έκφραση διαμαρτυρίας» η εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή

33

Ως «απλή έκφραση διαμαρτυρίας» χαρακτηρίζει την εισβολή των μελών της ομάδας Ρουβίκωνα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις τόσο για τους χειρισμούς του στις 26 Ιουλίου όταν κατόπιν παρέμβασής του αφέθησαν ελεύθεροι οι τότε προσαχθέντες.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εικόνα «ξέφραγο αμπέλι» που έδωσε η Βουλή όσο και την παρέμβασή του, ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζει ότι «είναι σαφές ότι καταγράφονται πάντοτε και είναι προσβάσιμα στις υπηρεσίες ασφαλείας τα γεγονότα και τα ατομικά στοιχεία των υπαιτίων για τη “διατάραξη της τάξης”, ενώ, σε συνεννόηση και με εντολή του εκάστοτε Προέδρου, δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις, με ή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας».

«Στη βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα» συμπληρώνει ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην επιστολή για το «μπάχαλο» που παρουσίασε η ασφάλεια της Βουλής κατά την έφοδο του Ρουβίκωνα ο Νίκος Βούτσης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι συλλήψεις των εισβολέων έγιναν από αστυνομικές δυνάμεις – και όχι την φρουρά του κοινοβουλίου –  χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν μαζί του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραδέχεται αρχικά πως το κοινοβούλιο πρέπει να έχει αυστηρή φρούρηση και υπενθυμίζει ορισμένα περιστατικά που έγιναν πριν την δική του θητεία όπως εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τα θεωρεία της Ολομέλειας αλλά και το άγριο επεισόδιο με τον γιο του κ. Τάκη Μπαλτάκου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησης μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής» καταλήγει για το επίμαχο ζήτημα ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βούτση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.