Ειδησεογραφικό site

Βουλή: «Όχι σε εμένα τα άνθρωπέ μου», η «κραυγή» της Ντόρας και η διακοπή της Βαγενά

146

Ο εκνευρισμός ήταν… διάχυτος από το «καλημέρα σας» στη Βουλή. Ήταν άλλωστε και το θέμα τέτοιο. Ήταν πολλές οι στιγμές: ο διάλογος ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, η απάντηση από τη Ντόρα Μπακογιάννη και η Άννα Βαγενά που… φώναζε.

Κατά τη δευτερολογία του και ενώ μιλούσε για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να σχολιάζει την ομιλία του και αντέδρασε έντονα.

Kατά τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα πρωτοσέλιδα του τύπου του 1988, τα οποία συνέδεαν τη «17 Νοέμβρη» με το ΠΑΣΟΚ και όπως είπε αυτό γίνεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του απάντησε και εκεί ήρθε και η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη. «Μπορώ να θυμίσω σε εσάς κύριε Τσίπρα ένα πράγμα μόνο: ότι αυτός που έγραφε βιβλία και έλεγε ότι ο ιδεολογικός καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη»… , ήταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο συγκυβερνήσατε ανερυθρίαστα επί 4,5 χρόνια».

Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται κάτι να λέει. «Ποτέ, ποτέ, ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εμείς οι οποίοι βιώσαμε… » του απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο σημείο εκείνο παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. η συζήτηση αφορούσε κυρίως τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Κουφοντίνα): «Δεν ακούστηκε ποτέ από εμάς».

Οι παρατηρήσεις του Κακλαμάνη

Εν τη απουσία του Κώστα Τασούλα, το (δύσκολο όπως αποδείχθηκε) έργο που να είναι στη θέση του προέδρου της Βουλής ανέλαβε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Που έκανε πολλές φορές παρατηρήσεις σε «άτακτους» βουλευτές. «Κύρια Μπάρκα, σήμερα έχεις έρθει πολύ ζωηρός! Είναι παρών ο πρόεδρος του κόμματος του, μπορεί να υπερασπιστεί το κόμμα σας ο ίδιος. Δεν χρειάζεται συμπαραστάτες» ήταν μια από τις… νουθεσίες.

Έκανε κι άλλες, όπως στον Νίκο Βούτση που… «πετάχθηκε» πολλές φορές κατά τις φορές που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι φωνές της Βαγενά

Την ώρα που, κατά την πρωτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και ανάμεσα σε αυτά είναι οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών, ήρθαν φωνές από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος ο Νίκος Βούτσης, που σχολίασε ότι οι αστυνομικοί θα βγάζουν και selfies και δεύτερη η Άννα Βαγενά που επί σχεδόν μισό λεπτό φώναζε και… «στόλιζε» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν αντέδρασε

Τα σχόλια είναι κλειστά.