Ειδησεογραφικό site

Βουλή: Με 187 «ναι» συστήνεται Προανακριτική Επιτροπή για τον Νίκο Παππά

47

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 288 ψηφισάντων (απουσίαζαν ο Κ. Βελόπουλος, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, και δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει ο κ. Παππάς, υπήρχε και ένα άκυρο), υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187, κατά 85, ενώ «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές. Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το ΜέΡΑ25 απείχε.

Τις επόμενες μέρες τα κόμματα θα δώσουν τη λίστα με τους βουλευτές που θα στελεχώσουν την επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει το προεδρείο της και θα οριοθετήσει τις εργασίες της, που δεν μπορούν σε χρόνο να ξεπεράσουν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου (το αργότερο μέχρι αρχές φθινοπώρου).

Στόχος της προανακριτικής είναι να ελέγξει τον βουλευτή της αντιπολίτευσης για το κακούργημα της δωροληψία κρατικού υπαλλήλου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Αν μάλιστα το τελικό της πόρισμα είναι παραπεμπτικό, τότε η διαδικασία στην Ολομέλεια θα επαναληφθεί με διακύβευμα την παραπομπή ή μη του κ. Παππά σε ειδικό δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη το πρωί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εξεταστεί η υπόθεση που αφορά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία που αφορά την υπόθεση της Folli Follie. Η επιτροπή αναμένεται να ακούσει τις αιτιάσεις του βουλευτή και να προτείνει στη συνέχεια την άρση ή μη της ασυλίας του προς την Ολομέλεια, η οποία θα λάβει με ψηφοφορία, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, και την τελική απόφαση

Τα σχόλια είναι κλειστά.