Ειδησεογραφικό site

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Σπίρτζη για το 13ο μισθό στους αστυνομικούς

104

Άγριος καυγάς έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που πρέπει να τηρεί το κόμμα στα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία.

Αφορμή για την νέα σύγκρουση αποτέλεσε η ενέργεια του Χρήστου Σπίρτζη να καταθέσει βουλευτική τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι «αστυνομικής αυθαιρεσίας». Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε άμεση αντίδραση απο αρκετά στελέχη μεταξύ των οποίων οι Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Μπίστης, Πάνος Λάμπρου και Παναγιώτης Ρήγας τα οποία απαίτησαν την απόσυρση του κειμένου.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως προκειμένου να αποφευχθεί το φιάσκο που θα προκαλέσει η απόσυρση της τροπολογίας θα επιλεγεί η ιδιόμορφη λύση της διόρθωσης με την συμπερίληψη ιατρών και νοσηλευτών στους δικαιούχους έκτακτου επιδόματος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπίρτζης, τομεάρχης για θέματα Δημόσιας Τάξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη « Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης» τονίζοντας στην αιτιολογική έκθεση πως η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει « το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Σπίρτζης την ώρα που κατέθετε την τροπολογία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΕΛΑΣ για τα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας και για τους «ακροδεξιούς θύλακες» που όπως υποστήριζε παραμένουν στους κόλπους της.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ρήγας μέσω facebook επισήμανε: «Όταν η κοινωνία στενάζει οικονομικά και δεν ξέρει πως θα επιζήσει την επόμενη μέρα. Όταν χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται, όταν εργαζόμενοι έχουν μηδενικό εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας, όταν πολλοί εργαζόμενοι σε τομείς του δημοσίου έχουν πιεσθεί προσφέροντας κοινωνικό έργο, όταν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ένα χρόνο σήμερα προσφέρει εθνικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να επιλέγεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση τροπολογίας για επίδομα στους αστυνομικούς».

Με αυτά τα δεδομένα και ενώ αύριο θα έπρεπε να κατατεθεί η τροπολογία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής (αφού η κυβέρνηση την έχει απορρίψει), η «σολομώντεια λύση» που επεξεργάζεται το κομματικό όργανο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να κατατεθεί η τροπολογία, η οποία θα ζητά ωστόσο την άπαξ καταβολή έκτακτου επιδόματος πριν τις γιορτές σε όλους τους εργαζόμενους, όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, δηλαδή ένστολους, υγειονομικούς (γιατρούς και νοσηλευτές), πληρώματα ΕΚΑΒ, κτλ, ώστε το εφάπαξ αυτό βοήθημα να εκληφθεί ως μια μικρή ηθική ανταμοιβή στην συνεισφοράς τους στον «πόλεμο» με τον κορονοϊό

Τα σχόλια είναι κλειστά.