Ειδησεογραφικό site

Βόρεια Κορέα: Στόχος των πυραύλων που εκτοξεύσαμε τη Δευτέρα οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία

34

Δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί γελαστός την εκτόξευση – Με ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας απαντά η Ουάσινγκτον

Οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία ήταν ο στόχος της δοκιμαστικής εκτόξευσης τεσσάρων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα τη Δευτέρα σύμφωνα με το κρατικά ελεγχόμενο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Αν οι ΗΠΑ ή η Νότια Κορέα πυροδοτήσουν έστω και ένα βλήμα στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, θα διαλύσουμε την πηγή της εισβολής και της πρόκλησης με έναν πυρηνικό πύραυλο» ανέφερε επίσης το τηλεγράφημα από την Πιονγιάνγκ.

Οι τέσσερις πύραυλοι «είχαν στόχο τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία» σύμφωνα με το KCNA.

Τρεις από αυτούς αφού διένυσαν μια απόσταση 600 μιλιών πάνω από το έδαφος της Βόρειας Κορέας έπεσαν στη θάλασσα, μέσα στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Αν και η Πιονγιάνγκ δεν αποκάλυψε τι είδους πυραύλους πυροδότησε, αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πυραύλους Σκουντ με μεγάλο βεληνεκές ώστε να μπορούν να διανύσουν μια απόσταση μεγαλύτερη των 600 μιλίων.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές ότι η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν ή δύο μήνες, ενώ το σύστημα θα είναι επιχειρησιακό τον Απρίλιο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τα πρώτα στοιχεία του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) έχουν φτάσει στη Νότια Κορέα.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ

Τα σχόλια είναι κλειστά.