Ειδησεογραφικό site

Βολές Σκουρλέτη κατά Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς

117

«Πάμε να διαμορφώσουμε τους όρους μιας νέας πληθυντικής Αριστεράς της εποχής μας, που πέρα από το θέμα της αντικαπιταλιστικής προοπτικής θα πρέπει να αναδεικνύει στην ταυτότητα της, την αυταξία της δημοκρατίας και τη συνεχή πάλη για την διεύρυνσή της σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής», δηλώνει ο κ. Σκουρλέτης στο ερώτημα τι αναμένεται να γίνει στο συνέδριο. Προσθέτει ότι στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η συλλογικότητα στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, αλλά και μια νέα οικολογική ριζοσπαστική προσέγγιση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς»

Αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς» και πως «το να διαμορφώσει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορούν να εκφραστούν άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται π.χ. ως κεντροαριστεροί ή σοσιαλδημοκράτες ή δεν ξέρω τι άλλο, είναι καλό». Ωστόσο, σημειώνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει τη σοσιαλδημοκρατικοποίηση, όταν μάλιστα ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση προσανατολισμού και στρατηγικής».

Σκουρλέτης: Πρέπει να αποφύγουμε την ισοπεδωτική, λαϊκιστική αντιπολίτευση
Επίσης, λέει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει και «τη γοητεία μιας εκ του ασφαλούς αντιπολίτευσης που θα είναι ισοπεδωτική, λαϊκιστική και που δεν θα έχει στοιχεία μιας ενιαίας προγραμματικής πρότασης». Τονίζει ότι ταυτόχρονα «θα πρέπει να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην επιρροή του στην κεντρική πολιτική σκηνή σε σχέση με την απουσία του από επιμέρους κοινωνικούς χώρους (σωματεία, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση)», σημειώνοντας ότι «μαζικό κόμμα σημαίνει πρώτα απ’ όλα παρουσία στους μαζικούς χώρους». «Προφανώς για εμάς δεν είναι αδιάφορη η αριθμητική διάσταση του κόμματος», προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης και αναφέρει ότι ερωτήματα και διλήμματα όπως «μικρό και καθαρό κόμμα ή μεγάλο και μαζικό», που τίθενται κυρίως από κύκλους έξω απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να επηρεάσουν τη συζήτηση εντός του κόμματος, όπως είπε, έχουν απαντηθεί από την ίδια τη ζωή

Τα σχόλια είναι κλειστά.