Ειδησεογραφικό site

Βίτσας: Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο με την Τουρκία

34

«Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ερωτηθείς αν η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου, απάντησε: «Εμείς προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αν υπάρχει κάτι, το ξανασκεφτόμαστε, το ξανασυζητάμε, αλλά προετοιμαζόμαστε για τα πάντα».

«Περισσότερο κανείς μπορεί να φοβάται για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος. Άρα, αυτό που θα πρέπει να κάνει σε επίπεδο διπλωματίας και προετοιμασίας είναι να παίρνει τα μέτρα του, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες», πρόσθεσε μιλώντας στον realfm.

Στο ερώτημα αν πιο πολύ φοβίζει τον ίδιο ένα ατύχημα, το κυβερνητικό στέλεχος είπε: «Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος. Άλλωστε, γι’ αυτό λέγεται ατύχημα. Άρα, παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι από τη μία πλευρά, πολιτικά και σε επίπεδο διεθνές, λειτουργούμε προετοιμάζοντας και ενημερώνοντας και τις σύμμαχες χώρες, αλλά μιλώντας και με την αντίπερα πλευρά. Δεύτερον, υπάρχουν σαφείς οδηγίες στα δικά μας παιδιά στις ένοπλες δυνάμεις για το πώς θα αντιδρούν και νομίζω ότι αντιδρούν μέχρι τώρα τέλεια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.