Ειδησεογραφικό site

Βίτσας για «τρομοπακέτα»: Σιγά μη φταίει η Αθήνα αν η Βόρεια Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή

72

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις ευθύνες των ελληνικών αρχών για την αποστολή των δύο «τρομοπακέτων» σε Γερμανία και Γαλλία επιχείρησε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Αρχικά επισήμανε ότι «ένα δέμα έφυγε από την Αθήνα και δεν ανιχνεύτηκε αλλά μπήκε και στη Γερμανία και δεν ανιχνεύθηκε».

«Με αυτή τη λογική σιγά μην έχει την ευθύνη η Ελλάδα αν κάνει η Βόρεια Κορέα πυρηνική δοκιμή» συνέχισε το συλλογισμό του.

«Εμείς πρέπει να δούμε τι κενά υπάρχουν και αν είναι ζήτημα ανθρώπινου και τεχνικού παράγοντα» πρόσθεσε και «κάρφωσε» τις γερμανικές αρχές λέγοντας ότι «αν έφτανε στο υπ. Εθνικής Άμυνας πακέτο με αποστολέα τον Σόιμπλε τα παιδιά στην ασφάλεια κάτι θα ψιλιάζονταν».

Απαντώντας στις απειλές των Τούρκων σχετικά με το προσφυγικό ο κ. Βίτσας στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είπε ότι «το προσφυγικό είναι ζήτημα ανθρωπιστικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όταν κάποιος το μεταχειρίζεται ως όπλο κάνει πολύ άσχημα. Δεν πρέπει να εκστομίζονται τέτοιες απειλές όταν έχεις μπροστά σου δημοψήφισμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «η Ελλάδα έχει σώσει την τιμή και την ανθρωπιά του κόσμου στο προσφυγικό».

Μιλώντας τέλος για τη διαπραγμάτευση είπε ότι «την ευθύνη της καθυστέρησης δεν μπορεί να την προσάψει κανείς στην ελληνική κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «υπάρχει ο ρόλος της 20ης Μαρτίου και της 7ης Απριλίου».

«Δεν εξαρτάται από εμάς αν θα κλείσει η συμφωνία. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη και θα την πάμε μέχρι το τέλος» κατέληξε για το θέμα ο κ. Βίτσας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.