Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ – Τραμπ: Δεν άκουσα το ντοκουμέντο της δολοφονίας Κασόγκι – Είναι τρομακτικό

2.999

«Έχω ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενό του» δήλωσε στο Fox News μια ημέρα πριν την  ανακοίνωση των εκτιμήσεων των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Την άρνησή του να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της κασέτας ως «τρομακτικό».

«Δεν θέλω να ακούσω την κασέτα, δεν υπάρχει λόγος να ακούσω την κασέτα» δήλωσε στο Fox News ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη σκιά της αποκάλυψης ότι η CIA έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την εντολή για τη δολοφονία Κασόγκι την έδωσε ο σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «γιατί δεν θέλετε να την ακούσετε;», ο Τραμπ απάντησε ότι «είναι μια τρομακτική κασέτα, έχω λάβει πλήρη ενημέρωση για το περιεχόμενό της».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δια στόματος Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι το ηχητικό ντοκουμέντο από όσα έγιναν μέσα στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας την ημέρα της δολοφονίας του Κασόγκι έχει δοθεί στις υπηρεσίες πέντε χωρών, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει εξαγγείλει ότι την Τρίτη θα υπάρξει μια κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες και οι επιπτώσεις από τη δολοφονία καθώς και οι επόμενες κινήσεις της Ουάσινγκτον για το θέμα. Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος έχει προσπαθήσει να κρατήσει «εκτός κάδρου» τον Μπιν Σαλμάν προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.