Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Το παλάτι του Σουλτάνου

3.209

Πλούτος, και νεο-οθωμανικό μεγαλείο στο μέγαρο του Ερντογάν, που ενώ οι Τούρκοι δεν έχουν να φάνε εκείνος ετοιμάζεται για γεύμα σαχούρ , επιδεικνύοντας το παλάτι του

Ο «σουλτάνος» κοιτά το ρολόι του και ανακοινώνει στην κάμερα ότι έφτασε η ώρα. Ξεκινάει και κατεβαίνει τις σκάλες του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα. «Άκρα του τάφου σιωπή», κανείς δεν κουνάει, δεν μιλάει… Έρχεται ο ΕΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπάθησε να τα συνδυάσει όλα. Ισλάμ, εκλογές και κύρος. Δυστυχώς είμαστε συνηθισμένοι στην εικόνα ενός εκ των μακροβιότερων ηγετών κρατών του κόσμου, οπότε αυτόματα το μάτι πέφτει πάνω στη χλιδή του παλατιού του. Από τα λίγα πλάνα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του παλατιού και το «ευρωτουρκικό» στυλ, με το οποίο προσπαθούσαν να εντυπωσιάασουν οι περισσότεροι οθωμανοί αυτοκράτορες και που είναι διακριτό σε όλα τους τα παλάτια. Τι κι αν οι Τούρκοι πεινούν; Ο Ερντογάν τους λέει ότι «αφού πουλάμε ψυγεία, σημαίνει ότι έχετε να φάτε» και επιδεικνύει τον πλούτο του.

Μία δαιδαλώδης σκάλα περιμένει τον γηράσκοντα πρόεδρο που ξεκινάει αργά πλέον να ατην κατεβαίνει για να παραβρεθεί στο γεύμα σαχούρ. Προσκεκλημένοι του, οι νεολαία της Τουρκίας, που έσπευσε αξημέρωτα στο μέγαρο του Ερντογάν. Το γεύμα σαχούρ, είναι μουσουλμανικό έθιμο κατά το Ραμαζάνι, όπου κάθε μέρα, οι μουσουλμάνοι, πριν ανατείλει ο ήλιος, μαζεύονται και τρώνε (συνήθως μέχρι σκασμού), ώστε να μπορέσουν να αντέξουν χωρίς φαγητό και νερό, μέχρι τη δύση του ήλιου, όταν και θα υπάρξει το δείπνο ιφτάρ.

Το στυλ του βίντεο, καθαρά τηλεοπτικό, παραπέμπει σε ηγέτες που έλεγαν «ήρθε η ώρα» και εννούσαν μεγάλες αλλαγές στη χώρα. Όμως μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, αν επθιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και κερδίσει ο Ερντογάν, οι μόνες αλλαγές θα είναι ως προς την ενδυνάμωση του «σουλτάνου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.