Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ – Τετ α τετ Μακρόν-Μπιν Σαλμάν: «Ποτέ δεν με ακούς»

3.013

Σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας ο Μακρόν μίλησε με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα για την υπόθεση Κασόγκι και τον πόλεμο στην Υεμένη

Έναν έντονο διάλογο σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι αλλά και τον πόλεμο στην Υεμένη είχαν σε ένα τετ α τετ που «έπιασαν» οι κάμερες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος θεωρείται πως έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Στο διάλογο που έγινε στο περιθώριο των εργασιών της G20 στην Αργεντινή ο Μακρόν, όπως διευκρίνισαν από το προεδρικό μέγαρο, μίλησε στον Μπιν Σαλμάν για τα δύο αυτά θέματα.

Σύμφωνα με τον Guardian ο Μακρόν ακούγεται να απαντά στις διαβεβαιώσεις που επιχειρεί να του δώσει ο Μπιν Σαλμάν «ανησυχώ. Ανησυχώ… σου είπα».

«Ναι μου είπες, σε ευχαριστώ» απαντά ο Σαουδάρας πρίγκιπας με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει «δεν με ακούς ποτέ».

«Όχι, φυσικά και σε ακούω» απάντησε ο Μπιν Σαλμάν με ένα χαμόγελο καθώς φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί την παρουσία της κάμερας.

«Γιατί σου είπα. Ήταν πιο σημαντικό από σένα» συνεχίζει ο Μακρόν με ένα «σφιχτό» χαμόγελο πριν να στρέψει το πρόσωπό του από την κάμερα για να συνεχίσει τη συζήτηση με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τελευταίες δύο κουβέντες που κατέγραψε η κάμερα είναι η απάντηση «οκ, μπορώ να το χειριστώ» του Μπιν Σαλμάν σε κάτι που του είπε ο Μακρόν, ο οποίος στη συνέχεια ακούγεται να λέει «εγώ κρατάω τον λόγο μου».

Το κλίμα που επικρατεί στο διάλογο Μακρόν-Μπιν Σαλμάν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ενθουσιώδες high five που είχε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.