Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Στέλεχος του Ερντογάν απειλεί να πυροβολήσει όσους ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα

33

Φαίνεται να πυροβολεί πολλές φορές στην ύπαιθρο, αφού αυτός που τραβάει το βίντεο τον ρωτά «τι θα κάνουμε σε όσους πουν «οχι» σε μια ισχυρή Τουρκία»;

Σάλος ξέσπασε στην Τουρκία όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο όπου στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν φαίνεται να αδειάζει το όπλο του πυροβολώντας στην ύπαιθρο, όταν τον ρωτούν τι θα κάνει σε όσους ψηφίσουν «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα!

Ο Μουσά Γιλντιρίμ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην επαρχία της Σινόπης, παραιτήθηκε υπό την πίεση που δέχθηκε, όταν το βίντεο έγινε viral. Στο υλικό φαίνεται ο ίδιος, σε ένα υπαίθριο χώρο, να κρατά προς τα κάτω ένα περίστροφο. Στην συνέχεια, αυτός που κρατά την κάμερα ακούγεται να τον ρωτάει: «Αδερφέ μου Μουσά, τι θα κάνουμε σε όσους πουν «οχι» σε μια ισχυρή Τουρκία»; Εκείνος αντί απάντησης, πυροβολεί προς τα κάτω πολλές φορές, χαμογελώντας.

Με δήλωσή του, ανακοίνωσε την παραίτησή του και δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως το βίντεο τραβήχτηκε δυο βδομάδες πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα, πως δεν άκουσε τι τον ρώτησε ο φίλος του και πως απλώς δοκίμαζε το καινούριο του όπλο.

«Το βίντεο καταγράφηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017, δύο εβδομάδες πριν ο πρόεδρος εγκρίνει την απόφαση για δημοψήφισμα. Δεν άκουσα τι με ρώτησε ο φίλος μου που κατέγραφε το βίντεο και πυροβόλησα στο νερό για να το δοκιμάσω. Κρατήσαμε το βίντεο για αναμνηστικό. Δεν άκουσα τι είπε και δεν είχα σκοπό να απειλήσω κανέναν. Ο φίλος μου ήθελε να μου στείλει το βίντεο, όμως έφτασε στα χέρια ενός μέλους του κόμματος που με ζηλεύει, καθώς ο φίλος μου το έστειλε στην ομάδα συνομιλίας του κόμματος στο WhatsApp», αναφέρει και συνεχίζει:
«Αποσύρομαι από την ενεργό πολιτική και παραιτούμαι. Ζητώ συγγνώμη για την σύγχιση που προκάλεσα. Ζητώ συγγνώμη από τον τουρκικό λαό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.