Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Μετανάστες κολυμπούν και σκαρφαλώνουν στα πλοία

81

Εικόνες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, όταν μετανάστες κρέμονταν από τα σκοινιά των ελλιμενισμένων πλοίων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια τους να μπουν παράνομα στα καράβια και να ταξιδέψουν στην Ιταλία, καταγράφονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, Μαροκινοί που δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα το νέο λιμάνι, αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους, «προσέγγισης» των καραβιών, ένας από αυτούς είναι το κολύμπι. Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, βουτάνε στη θάλασσα και προσπαθούν από τις άγκυρες των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα να ανέβουν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας από τους λόγους που οι Μαροκινοί δεν μπορούν να πλησιάσουν το νέο λιμάνι είναι το γεγονός ότι σε αυτό υπάρχει η «ομερτά» των Αφγανών διακινητών μεταναστών.

Το τελευταίο περιστατικό κατεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης, στο «Super Fast» που είχε καταπλεύσει στο παλιό λιμάνι, στο ύψος του σταθμού Υποδοχής Παναγιώτης Κανελλόπουλος». Στην περίπτωση αυτοί οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από τη γέφυρα του πλοίου και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην στεριά.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.