Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: «Μάτωσε» η Φοντάνα ντι Τρέβι

103

Πραγματικά κάθε όριο είναι διατεθειμένοι να υπερβούν ορισμένοι λεγόμενοι «καλλιτέχνες», προκειμένου να τραβήξουν έστω και για λίγο πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη απαράδεκτη πράξη του Graziano Cecchini, ο οποίος θέλοντας – όπως ισχυρίστηκε  – να διαμαρτυρηθεί για την «διαφθορά» που επικρατεί στη Ρώμη, έριξε μεγάλα δοχεία με μπογιά στο εμβληματικό σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι.

Ο ακτιβιστής-καλλιτέχνης ισχυρίστηκε ότι η μπογιά που πρόλαβε να ρίξει στο νερό (πριν προλάβουν να τον σταματήσουν οι αστυνομικοί) δεν πρόκειται να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο ιστορικό μνημείο, ωστόσο ο αντιδήμαρχος της πόλης χαρακτήριστε την πράξη «επίδειξη πρωτοφανούς άγνοιας και έλλειψης κοινωνικής ευθύνης».
Το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα και, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της λειτουργίας του σιντριβανιού, προκειμένου το βαμμένο νερό να απομακρυνθεί προτού προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στα μάρμαρα.

Ο κ. Cecchini είχε ξαναχύσει μπογιά στο διάσημο σιντριβάνι το 2007, διαμαρτυρόμενος για το κόστος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης, με το κόκκινο χρώμα της μπογιάς να συμβολίζει – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – το κόκκινο χαλί της διοργάνωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.