Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

26

Το σοκαριστικό βίντεο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό προέρχεται από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου. Σε αυτό φαίνεται ο ετεροθαλής αδελφός τους ηγέτη της Βόρειας Κορέας μέσα στο αεροδρόμιο. Δευτερόλεπτα αργότερα, μία γυναίκα με ένα λευκό τοπ και τζιν φαίνεται να το αρπάζει και να τον κρατάει γερά, ενώ μία άλλη του ψεκάζει τη δηλητηριώδη ουσία στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ φαίνεται να μιλάει σε υπαλλήλους της ασφάλειας του αεροδρομίου και να τους λέει ότι τον ψέκασαν στο πρόσωπο.

Λίγο αργότερα, ο ετεροθαλής αδερφός τους Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχανε τις αισθήσεις του και θα κατέρρεε σε πολυθρόνα του αεροδρομίου.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Μαλαισίας, έχει συλλάβει ένα 47χρονο άντρα, τον Ρι Γιονγκ Τσολ, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Κορέα και έχει σπουδάσει χημεία στην Πιονγκ Γιανγκ. Οι αρχές πιστεύουν ότι συνδέεται με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν είναι το άτομο που δημιούργησε τη δηλητηριώδη ουσία.

Aναζητούνται 4 Βορειοκορεάτες

Την ίδια στιγμή, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναζητούν τέσσερις ακόμα Βορειοκορεάτες, οι οποίοι διέφυγαν από την χώρα την ημέρα της δολοφονίας. Όπως έγινεεπίσης γνωστό, τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρες που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία.

Τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.

Μεθαύριο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας.

«Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.